Ważne wydarzenia

Wspomóż nas 1% OPP

Zarząd Polskiego Stowarzyszenia Chorych na Hashimoto uprzejmie prosi o wsparcie w ramach

Akcji 1 % dla PSCH Hashimoto.  przeprowadzonej  przez :

W dalszej części  przedstawiamy  instrukcję wypełnienia PIT aby  1% podatku  zostało prawidłowo przekazane na  PSCH Hashimoto..

krs-plakat-page-001

Szanowni Państwo!

Ustawodawca dał nam możliwość dysponowania jednym procentem podatku dochodowego, który corocznie przekazujemy na rzecz Skarbu Państwa. Zechciejmy wykorzystać możliwość przeznaczenia tych środków na działania profilaktyczne i walkę o zmiany w służbie zdrowia. Wszystkie środki uzyskane przez nasze stowarzyszenie z tego tytułu, zostaną przeznaczone na organizacje spotkań chorych ze specjalistami, działania profilaktyczne, organizację konferencji dla lekarzy celem uświadomienia problemów związanych z choroba Hashimoto, wydanie ulotek informacyjnych o chorobie i broszury o sposobach leczenia.

Stowarzyszenie Sumina wszystkie zadeklarowane darowizny w których zostanie podany: cel szczegółowy tzn. PSCH HASHIMOTO zostaną przekazane na rzecz naszego stowarzyszenia tuż po zamknięciu akcji 1%.

Aby przekazać 1% podatku trzeba wypełnić właściwe roczne zeznanie, a następnie:

1. obliczyć w zeznaniu kwotę należnego podatku,
  2. obliczyć w zeznaniu kwotę darowizny, która nie może przekroczyć 1% należnego podatku po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół,
  3. wpisać w zeznaniu numer wpisu do KRS organizacji pożytku publicznego: 0000257288 wskazać przeznaczenie 1% podatku przez wpisanie zwrotu: PSCH HASHIMOTO

Pamiętaj Twoje wsparcie 1% może wiele zdziałać !!!

Zarząd PSCH Hashimoto

Poniżej przedstawiamy przykład wypełnionej deklaracji:

pitpschkrs