AktualnościWażne wydarzenia

Wesprzyj Polskie Stowarzyszenie Chorych na Hashimoto 1% swojego podatku

Mocno na Was liczymy. Od 2019 roku jesteśmy Organizacją Pożytku Publicznego (OPP). Pracowaliśmy na to 4 lata.

Wesprzyj Polskie Stowarzyszenie Chorych na Hashimoto 1% swojego podatku. Ten prosty gest nic nie kosztuje, a może wiele zmienić w naszych dzianiach na rzecz chorych.

W ostatnich latach wszystkie działania finansowaliśmy ze składek członkowskich. Przeprowadziliśmy m.in. kampanię edukacyjną Żyj z Hashimoto, wzięliśmy udział w targach Gluten Free Expo, zorganizowaliśmy bezpłatne badania USG tarczycy, wystąpiliśmy w Kongresie Kobiet oraz konferencji Celiakia – choroba o wielu obliczach. Ponadto przygotowaliśmy ulotki edukacyjne o tarczycy i Hashimoto dla naszego partnera, udzielaliśmy porad i wsparcia dla chorych w postaci bezpłatnych dyżurów telefonicznych prowadzonych przez specjalistów. Relacje z naszych działań znajdziecie na naszej stronie oraz profilu na FB. Z Waszym wsparciem uda się zrobić jeszcze więcej.

Na co zostaną przeznaczone środki z 1% przekazanego Polskiemu Stowarzyszeniu Chorych na Hashimoto?

Dochód pozyskany z 1% zostanie w pełni przeznaczony na realizację celów statutowych. Polskie Stowarzyszenie Chorych na Hashimoto koncentruje się m.in. na szerzeniu wiedzy o chorobie Hashimoto.  Wszyscy razem, niezależnie od miejsca zamieszkania, możemy mieć wpływ na korzystne zmiany w polskiej endokrynologii z naciskiem na poznanie przyczyn i sposobu leczenia choroby. Staramy się np. o szerszy dostęp do badań przesiewowych i kontrolnych dla wszystkich pacjentów. Dążymy do tego, aby nasze Stowarzyszenie stało się silnym, poważnym i reprezentatywnym partnerem w rozmowach z przedstawicielami administracji państwowej na różnych szczeblach oraz innych instytucji działających w systemie opieki zdrowotnej, proponowało rozwiązania systemowe, informowało o potrzebach chorych na Hashimoto i należnych im standardach leczenia, pobudzało do aktywności obywatelskiej w sferze polityki zdrowotnej.

Jak przekazać 1% podatku?

Wypełniając rozliczenie podatkowe PIT wystarczy wpisać w odpowiednim miejscu numer KRS 0000498755 naszego Stowarzyszenia oraz kwotę, którą chcecie wesprzeć Stowarzyszenie (maksymalnie 1% podatku).

Jeżeli rozlicza Was ktoś inny (np. firma księgowa, Wasz pracodawca), wystarczy, że powyższe informacje przekażecie odpowiedniej osobie.

Jeśli w polu „Informacje uzupełniające” zaznaczycie krzyżyk, wyrazicie tym samym zgodę na przekazanie nam Waszych danych.

Przykład wypełnionego formularza podatkowego.

Dziękujemy bardzo za Wasze wsparcie!